Berömda släktingar

Dan Andersson

Glenn T Seaborg

Björn Skifs

Ingemar Stenmark

Kris Kristofferson

Monica Zetterlund

Anders Eriksson

Kalle Löhr


DAN ANDERSSON

Daniel "Dan" Andersson, född i skolhuset i Skattlösberg, Grangärde socken (i nuvarande Ludvika kommun), i Dalarna, var en svensk författare och poet.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.GLENN T SEABORG

Nobelpristagaren Glenn Theodore Seaborg föddes den 19:e april 1912 i Ishpeming, Marquette County, Michigan, och dog den 25:e februari 1999 i Lafayette, Contra Costa County, Kalifornien. Han var en amerikansk kemist och kärnfysiker.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.BJÖRN SKIFS

Björn Nils Olof Skifs, född 20 april 1947 i Vansbro, är en svensk sångare, underhållare, programledare och skådespelare.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.INGEMAR STENMARK

Jan Ingemar Stenmark, född 18 mars 1956 i Joesjö nära Tärnaby, är en av tidernas främsta alpina skidåkare med sammanlagt två OS-guld, tre VM-guld och 86 världscupsegrar i disciplinerna slalom och storslalom. Han tilldelades Svenska Dagbladets guldmedalj två gånger: 1975 och 1978.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.KRIS KRISTOFFERSON

Kristoffer "Kris" Kristofferson, född 22 juni 1936 i Brownsville i Texas, är en amerikansk skådespelare, låtskrivare och countrysångare.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.MONICA ZETTERLUND

Monica Zetterlund var en stor jazzsångerska. Hon var även en revyartist och skådespelerska. Monica föddes som Eva Monica Nilsson i Hagfors 1937-09-20. Hon dog i Stockholm 2005-05-12.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.ANDERS ERIKSSON

Anders Eriksson, född 14 maj 1973 i Norra Kyrketorp Skaraborgs län, är en svensk enderoförare. Han är den mest framgångsrika i Sverige och har många VM-titlar.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan.KALLE LÖHR

Kalle Löhr, född 13 oktober 1917 i Maria Magdalena församling i Stockholm, var en gitarrist och jassmusiker. Han var en av den Svenska swingerans mer framträdande gitarrister och spelade bl a med Putte Wickman.

Mitt släktskap framgår av släktskapstavlan nedan. I tavlan finns även Kalles son Bernard Löhr med. Han är en prisad ljudtekniker som bl a arbetat med stora musiker som Celine Dion, Robyn, Westlife, Tomas Ledin och Lisa Nilsson och står bakom ljudarbetet till musikalerna "Chess" och "Kristina från Duvemåla".LÄNKAR till: Min hemsida och Min hemsida för släktforskning